Autorondreis Denemarken en Zweden

Marloes

Steden in Zweden en Denemarken
Oktober
Met man & 3 kinderen

Zoveel mogelijk zien en meemaken in een korte tijd. Dat is hoe Marloes Tresonie en haar gezin graag vakantie vieren. Het liefst via een autoreis. Dit keer ‘propten’ ze zoveel mogelijk fantastische plekken in Denemarken en Zweden in hun herfstvakantie.

Voordat het zover was, reed het gezin eerst naar Duitsland om vanaf daar over te steken naar Denemarken. “We startten in Hamburg”, vertelt Marloes. “Eigenlijk hadden we daar niet veel van verwacht omdat het meer een doorreis-plek was, maar dat is me toch een leuke stad! Het hotel dat Ilka’s Reizen voor ons geboekt had, zat vlakbij het centrum, dus we maakten de stad echt goed mee. We hebben ter plekke zelfs nog een rondvaart geboekt, superleuk. Dat zette meteen de standaard voor de rest van onze reis.”

Gotenburg

Vanuit Frederikshaven vertrokken ze met de boot naar Gotenburg. “Het eerste wat we daar zijn gaan doen, is winkelen. In Scandinavië hebben ze in de herfst al volop kerstspullen liggen, heel leuk om te zien. We overnachtten er in een hip hotel met leuke barretjes en toffe muziek. De volgende dag vertrokken we op tijd naar Stockholm. Tijdens die autorit zie je het mooiste van Zweden. Het is zo’n megagroot land, zo uitgestrekt, natuurlijk en mooi. Je rijdt door fantastische natuur met bossen en meren en soms hele stukken niks. En dan kom je weer zo’n leuk stadje met houten huizen tegen.”

ABBA!

Eenmaal aangekomen in Stockholm, stond er één bestemming bovenaan ieders lijstje: “Het ABBA-museum. Daar wilden we allemaal zó graag naartoe en het was in één woord: geweldig! Je wordt helemaal van begin tot eind meegenomen in het verhaal van hun carrière met kostuums, film, karaoke en meer. Iedereen ging helemaal uit z’n plaat. Of je nu ABBA-fan bent of niet, dit vindt iedereen leuk.”

Stockholm

Het Skansen openluchtmuseum is ook een must see volgens Marloes. “Er staan huisjes en kerkjes van vroeger, je ziet elanden en andere dieren en je kijkt er uit over heel Stockholm. Echt indrukwekkend. Sowieso is Stockholm een bijzondere stad met zijn gekleurde huizen en mooie paleis. En dan de mensen, zó vriendelijk. Dat geldt overigens voor heel Denemarken en Zweden. Je komt heel makkelijk met ze in contact en hebt er fijne gesprekken mee.”

Kopenhagen ❤

Vanuit Stockholm daalde het gezin helemaal af naar Kopenhagen. “Dat is zo’n heerlijke stad, daar heb ik echt mijn hart aan verloren. In Kopenhagen ervaar je het echte ‘hygge’, het Deense woord voor een levensstijl vol gezelligheid en sfeer. We zijn dit keer naar een Halloween-event in het oude pretpark Tivoli, midden in het centrum, geweest. Ook hebben we het natuurhistorisch museum bezocht en natuurlijk moesten we voor onze zoon van twaalf ook even bij de grote Lego-winkel langs. Kopenhagen biedt echt alles voor het hele gezin. Oh, en als ik een tip mag geven: restaurant Pincho Nation. Het is ingericht als een circustent, de mensen die er werken zijn een beetje gek en je kunt er heerlijke kleine gerechtjes bestellen.”

Zoveel mooier

Na deze fantastische stad volgde de laatste stop in Bremen. “Wat een mooi centrum heeft deze stad. Alles was prachtig verlicht en toen wij er waren, was er een soort kermis aan de gang. We vielen met onze neus in de boter. Dat geldt eigenlijk voor heel deze reis. Alles was zoveel mooier dan we vooraf hadden bedacht. Het was een van onze leukste vakanties ooit. Dat is ook mede te danken aan Ilka’s Reizen. Alles was zo goed geregeld, we moesten nergens over nadenken, hoefden alleen maar te genieten.”

 

©
Foto’s | Marloes privé.

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.