Thomas en Anne

Zon, zee en strand
Januari
Met hun 2-jarige dochter

Lekker weer. Dat was de enige vereiste voor Anne en Thomas in januari 2020. Gewoon even die warme zon op je gezicht in een overwegend grijs seizoen. Wij snappen het wel en hielpen ze dan ook graag op weg naar… Curaçao!

Anne: “We hadden wel al vaker een verre reis gemaakt, meestal strak geplande doorreizen voor meerdere weken, maar nu wilden we gewoon samen met ons dochtertje genieten van zon en rust. Het was voor ons de eerste keer dat we zo vakantie vierden en we vroegen Ilse van Ilka’s Reizen om ons op weg te helpen.”

Thomas: “Ze had perfect aangevoeld wat bij ons paste. We zaten op een van de leukste plekken van het eiland, in een kindvriendelijk hotel bij Jan Thiel. Daar is veel te doen, maar het is niet zo druk als Mambo beach. Echt relaxed. Dat is het trouwens op heel het eiland. De mensen zijn er allemaal heel vriendelijk en er hangt een lekker sfeertje. Je voelt je heel snel thuis in Curaçao.”

Anne: “Vanaf het moment dat je hier aankomt, doet het iets met je. Het helpt natuurlijk ook dat het er schitterend weer is, terwijl het in Nederland nat en koud is 😉 Voor ons dochtertje, toen nog een klein frummeltje van twee, was Curaçao ook ideaal. Ze kon heerlijk spelen op het strand en in de zee.”

Thomas: “Playa Lagun was wat dat betreft een magische plek. Het is er relatief rustig, weinig toeristen. Wij genoten er vooral van het strand, de zee en het barretje bovenop de rots.”

Anne: “We houden wel van die plekken zonder al teveel toerisme. Zo zijn we ook naar een marktje met etenswaren voor locals gereden. We vielen wel op, zeker met ons blonde meisje, maar iedereen was heel enthousiast en lief voor haar, ze mocht van alles doen en proeven.

Een lijstje toeristische must sees hadden we deze vakantie niet. Dat vond ik er juist zo lekker aan. Een lege agenda geeft rust in je hoofd. We gingen gewoon rijden en zagen wel waar we uitkwamen. We hebben mooie natuur gezien en Curaçao heeft overal plekjes waar je lekker kunt zitten, relaxen en eten.”

Thomas: “Alles is er betaalbaar en lekker en het is er allemaal niet zo massaal.”

Anne: “Zo gingen we ’s avonds een keer aan het strand bij Jan Thiel eten, heerlijk weer, picknickbankje, voetjes in het zand, de kleine naast ons aan het spelen. Een prachtig moment om aan terug te denken. Natuurlijk zijn we ook op toeristische plekken zoals de pondjesbrug in Willemstad geweest. Ook heel leuk. Maar waar we het meeste van genoten, was de rust en de vrijheid om te doen waar we zin in hadden. Heerlijk!”

 

©
Foto’s | Thomas & Anne privé.
Video | Curaçao Tourist Board

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.