De vrijheid van Andalusië

Manon

Fly-drive rondreis
Meivakantie
Met vriendlief

Op pad zonder strakke agenda, maar met de vrijheid om af te gaan op wat de omgeving je ingeeft. Zo ziet de ideale vakantie eruit voor Manon. Samen met haar vriend maakt ze eerder al prachtige reizen naar verre bestemmingen zoals Azië en Australië. Dit jaar bleven ze wat dichter bij huis: Andalusië.

“We hadden een aantal steden in Andalusië op het oog: Granada, Sevilla en Malaga. Zo is het idee van een rondreis ontstaan. Daarmee hadden we meteen een mooie mix van steden, natuur en strand.

Lekker speuren

We zijn van het type reizigers dat het leuk vindt om onder het genot van een goed glas wijn zelf accommodaties uit te zoeken. Het speuren naar bijzondere huisjes en B&B‘s vind ik fantastisch! Ilse denkt graag mee en zet voor ons de piketpaaltjes uit met de vlucht, de huurauto en de begin- en eindaccommodaties. Dat werkt ideaal.

… niks

We begonnen onze reis in Granada en reisden door naar Alhambra. Prachtige steden met forten, kathedralen en paleizen. Daarna hebben we dagenlang door het hooggebergte van Sierra Nevada gereden. Besneeuwde bergtoppen, helderblauwe meren en verder… niks. We hadden echt even het gevoel alleen op de wereld te zijn en beseften door de grootsheid van het landschap, hoe klein je dan als mens maar bent.

Sfeer

Tijdens onze mooie roadtrip genoten we ook enorm van de sfeer van Andalusië. Ik kan niet goed aangeven wat het was, maar alles voelde heel gemoedelijk aan, zowel in de steden als landerijen. Helemaal bijzonder sfeervol was ons verblijf in een vakantiehuis tussen de olijfboomgaarden. Wat een topervaring!

Sevilla!

Maar als ik echt dé topper van de hele rondreis moest benoemen, dan was het toch wel de stad Sevilla. Die staat met stip op 1. We zijn er één dag geweest, maar achteraf gezien had ik nog wel wat langer van die stad willen genieten. Zo mooi en gezellig! Vooral in de zijstraatjes, tussen de lokale bevolking tapas eten. Echt een beleving.

Tapas

Over tapas gesproken… heel eerlijk… daar kwam ik eigenlijk voor naar dit gebied. Andalusië is echt een tapasregio met bijzonder lekkere schapenkaas (Machego) en fantastische Spaanse ham (Jamon Iberico). Rood wijntje erbij en je zit helemaal goed. Het was zo’n beetje iedere dag ons avondmaal, ik kon er geen genoeg van krijgen.

Geniet!

Dat geldt eigenlijk voor heel Andalusië. Het is echt een perfect gebied als je, net als wij, van vrij rondreizen houdt. Het lijkt soms heel groots, maar eigenlijk is alles heel goed aan te rijden en te lopen. Mijn tip dus: zet niet teveel vast in je agenda, maar geniet gewoon van dit mooie, gemoedelijke gebied en de vrijheid en flexibiliteit die het je biedt.”

 

©
Foto’s | Manon privé.
Video | Andalusia Tourist Community

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.