Claudia

Cruisen
Met haar man of gezin

“Je ziet het beste van de wereld in korte tijd.” Dat is wat Claudia Nooren en haar man zo leuk vinden aan cruisen. Dat doen ze dan ook volop, minstens één keer per jaar.

“We hebben naast het runnen van onze twee bedrijven weinig tijd om lange vakanties te ondernemen, maar willen wel graag zoveel mogelijk zien en doen in korte tijd”, vertelt Claudia. “Dat kan met cruises. Je komt elke dag ergens anders, maar hebt niet het gedoe en geregel van doorreizen. Je hebt dus een doevakantie, maar hoeft daar niks voor te doen. Heerlijk!”

Van alles te doen

Soms dat is dat ‘doen’ een excursie of stadsbezoek. “En soms ook gewoon een keer een dagje even lekker niks. Op de boot zelf is namelijk ook van alles te doen. Het voelt een beetje als een gezellig dorp, maar dan met heel veel voorzieningen. Je kunt overal eten, drinken en sporten. ((TIP: boek vooraf niet zomaar een drankenpakket of ander arrangement mee. Vaak is de tijd te kort om dat te spenderen.)) En ’s avonds is er eigenlijk altijd wel een internationale show. Zeker bij de MSC-cruises. Die zijn daar heel goed in.”

Voorbereiding

Vooraf bereid Claudia de reis wel goed voor. “We kiezen een reis uit en kijken dan vooraf al welke excursies we willen volgen. Als je dat namelijk ter plaatse nog wilt doen, zitten ze soms al helemaal vol. Zeker wanneer je met je hele gezin gaat, is het lastig om er nog tussen te komen. Ilka’s Reizen regelt voor ons de rest, waaronder ook de vliegreis naar de opstapplek en de keuze van rederij. Er is namelijk heel veel keus en zelf weet je niet altijd wat de beste is.”

Korte wereldreis

De allereerste cruise ging naar de Middellandse zee, maar sindsdien hebben ze ook bestemmingen als de Cariben, de Griekse eilanden, de Emiraten, Noorwegen en Amerika al aangedaan. “Die laatste was een combinatie van Amerika en Mexico. Dat was echt een heel mooie reis en heel divers. Het voelde als een korte wereldreis. In Amerika zijn de mensen bijvoorbeeld heel chill en dan kom je in Mexico en dan valt daar de armoede weer heel erg op. Zo’n verschil in één reis. Dat maakt cruisen ook zo uniek.”

Bounty-eilandjes

De allermooiste plek tot nu toe was Key West, een eiland van Florida, als je het Claudia vraagt. “Het uitzicht daar was echt zó mooi! Sowieso is het heel bijzonder om langs eilanden te varen. Je komt soms echt van die Bounty-eilandjes tegen in een kraakheldere blauwe zee. We hebben wel eens een snorkelexcursie op zo’n plek gedaan. Dat was echt heel gaaf.”

Blijven? Nee, terugkomen.

Zijn dat dan geen plekken waar je eigenlijk veel langer zou willen blijven dan een paar uurtjes? “Misschien wel, maar ik zie het als een glimp opvangen van bijzondere plekken waar je ooit nog eens naar kunt terugkeren met een ‘gewone’ reis. Je proeft overal wat van de sfeer en omgeving en als het bevalt, kun je daar eens een keer naar terugkeren. Zo wil ik ooit ook een cruise naar Maleisië boeken om daar eens te proeven of het wat voor ons is.”

Nog veel te ontdekken

Voorlopig komt er van ‘terug gaan’ nog niks. “We moeten eerst nog veel meer ontdekken. Er zijn nog zoveel mooie cruises. En cruisen blijft ook leuk. Het varen op open zee, lekker op je balkonnetje in de zon zitten, de vrijheid die je voelt, het prachtige uitzicht en ook het aanmeren bij de kustlijn is heel spectaculair. Dat zal nooit vervelen!”

 

©
Foto’s | Claudia privé.

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.