Sjoerd & Bibi

Fly-drive rondreis
Oktober
Met z'n 2-en

Je loopt op een doordeweekse dag door een kleurrijk straatje in Mexico, stapt binnen bij wat je denkt dat een klein cafeetje is en komt plots in een enorme binnentuin terecht met wel driehonderd feestende Mexicanen. Wat doe je dan? Mee feesten! Tenminste, dat is wat Sjoerd en Bibi deden.

“In Mérida, Mexico, heb je meer van dit soort binnenplaatsen. Het is er de hele dag feest”, legt Sjoerd uit. En Bibi: “Het is er een drukte van jewelste, serveerders lopen rond met de mooiste cocktails en er wordt volop gedanst. De eerste keer dat we bij zo’n feest kwamen, bestelden we wat te eten, maar dat bleek eigenlijk helemaal niet nodig. Ze komen de hele tijd rond met lekkere hapjes. Echt fantastisch om mee te maken.”

Cultuursnuiven

Sjoerd en Bibi gingen vooral naar Mexico om dit soort momenten mee te maken. Bibi: “We wilden de cultuur in het binnenland ervaren en tussen de lokale mensen zijn. Je kunt natuurlijk ook voor een strandvakantie naar Mexico gaan. In onze reis zaten ook een aantal dagen strand inbegrepen en dat is prachtig hoor, met de zon, de zee en pelikanen die voorbij vliegen. Maar dan ben je niet echt in Mexico geweest. Je moet er echt rondreizen.”

Lief, schattig, kneuterig… perfect!

De rondreis voor Sjoerd en Bibi begon in Valladolid. Sjoerd: “Na een lange vlucht, een onderbroken nacht en zeven uur tijdsverschil kwamen we helemaal kapot aan bij ons hotel. Toch was dit een van de mooiste momenten van de reis. Het bleek namelijk echt een topplek te zijn.” Bibi: “Het was een lief, schattig en beetje kneuterig hotelletje met een mooie kamer en vriendelijke personeel. Het voelde meteen zó fijn. Het perfecte begin van onze vakantie!”

Chichén Itzá

Het werd een vakantie vol hoogtepunten en belevenissen. “Vooraf hadden we al goed uitgezocht waar we heen wilden en wat we wilden zien”, vertelt Bibi. “Dankzij extra tips van Karin van Ilka’s Reizen was onze vakantie perfect ingedeeld. Daar waren we heel blij om. Bij onze eerste stop in Valladolid lag Chichén Itzá in de buurt, een Unesco Wereldwonder. Het zijn de ruïnes van een oude stad van de Maya’s. Wanneer je daar aan de Piramide van Kukulcán staat, is het lastig voor te stellen dat mensen dit enorme bouwwerk ooit zonder machines gebouwd hebben. Echt indrukwekkend.”

Ontzettend vriendelijk

In de steden volgden Sjoerd en Bibi regelmatig free walking tours. “Je wandelt dan met gidsen de stad door terwijl zij je wat over de geschiedenis vertellen. De steden in Mexico zijn heel kleurrijk en de mensen zijn ontzettend vriendelijk, zeker ook in het binnenland’, aldus Bibi. En Sjoerd: “In het binnenland verstaan de meeste mensen geen Engels, dus moesten we ons redden met Google translate in het Spaans. Soms bestelden we ergens een gerecht waar we niks van snapten en bleek het nog lekker te zijn ook.”

Sprookjesachtig

Gevraagd naar het allermooiste plekje in Mexico, zijn Sjoerd en Bibi unaniem van mening dat dit absoluut de cenotes zijn. “Cenotes zijn ondergrondse meren en rivieren die door erosie van kalksteengesteente zijn ontstaan”, legt Bibi uit. “Sommige cenotes zijn halfopen. Daar kun je in zwemmen en dat hebben we dan ook volop gedaan. Het is echt een sprookjesachtige omgeving, haast te mooi om echt te zijn.”

 

©
Foto’s | Sjoerd & Bibi privé.

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.