Groen, groener, groenst Nieuw-Zeeland

Vera en Jesse

Camperrondreis
November
Met z'n 2-en

Je schrijft de verre bestemmingen op waar je ooit eens heen wilt en je partner doet dat ook. Dan leg je beide lijstjes naast elkaar en kijk je welke bestemmingen matchen. Bij Vera en Jesse was dat Nieuw-Zeeland. En zo begonnen ze in november aan de mooiste reis van hun leven. Vera vertelt erover.

“Normaal gesproken zijn we niet te beroerd om zelf onze reizen te boeken, maar dit keer lieten we dat liever aan Ilka’s Reizen over. Het ging nu om zo’n grote, dure reis en ook nog eens in een tijd met strenge coronaregels, dat we zeker wilden weten dat alles goed geregeld was. En dat was het.

Even bijkomen

Na een vermoeiende heenreis van dik dertig uur, kwamen we redelijk gesloopt aan bij ons hotel. We gingen weliswaar rondtrekken met een camper, maar de eerste dag mag je daar nog geen camper huren. Je moet namelijk eerst even bijkomen van de reis, vinden ze. En ze hebben groot gelijk. We waren écht bekaf.

Genieten van vrijheid en natuur

Na een kleine hick-up, een verlate koffer van Jesse, konden we op pad. We reden vanuit Aukland rechtsom een rondje op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Behalve de eerste campings, eentje aan een supermooi beekje en eentje direct aan het strand, hadden we nog niks vastgelegd. We wilden vooral genieten van de vrijheid en van de natuur.

Groen!

Die natuur was groen, groener, groenst. Maar echt héél groen, megagroen. Zo mooi en zo anders dan in Nederland! We hebben bijvoorbeeld supergrote bomen gezien van wel 2.000 jaar oud en prachtige varenbomen. Verder waren de zee, het strand en de rotsen hartstikke mooi en in het binnenland de watervallen en superheldere vulkanische meren in allerlei kleuren. We hebben een keer in de ‘middle of nowhere’ in een hot spring, een warm natuurlijk beekje, gelegen met verder haast niemand te bekennen. Dat was echt heerlijk.

Alles bij de hand

Met onze camper reden we overal heen. Het fijne is, je hebt alles bij de hand, je bed, je toilet, je koelkast. Je kan overal naar toe waar je maar wilt en hoeft niet steeds je spullen van huisje naar huisje te slepen of op gezette tijden aan te komen. We stippelden gewoon ter plekke onze route uit. Die vrijheid was heerlijk!

Vulkaan beklimmen

Het zorgde er ook voor dat de beklimming van de Tongariro Alpine Crossing niet aan onze neus voorbij ging. Als het slecht weer is, mag je deze vulkaan namelijk niet beklimmen en we hebben best wat slecht weer gehad. Dus pasten we onze route aan en gingen we er pas heen toen het goed weer was. Ik ben echt blij dat we dat gedaan hebben, want de Tongariro was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van onze reis.

Bijzonder speciaal

Wat mooi was daarboven, waren het zwarte en rode gesteente, de verschillende structuren en felblauwe meren op de krater. Maar er was nog een andere reden waarom deze plek zo speciaal was. Het was de plek waarop we de foto namen waarmee we aan onze familie en vrienden wereldkundig maakten dat ik zwanger ben. Een koppel dat we al een paar keer op onze reis waren tegengekomen, wilde de foto van ons met de echo wel maken. Sterker nog, ze waren helemaal vereerd om dat te mogen doen. Dat was echt een heel mooi moment.

Verlaten natuurgebied

Een heel andere, maar ook mooie ervaring, was het bezoek aan het Whanganui National Park. Het is een verlaten plek waar je niet zo makkelijk komt en waar je ook echt de tijd voor moet nemen. Maar het was zeker de moeite waard. Ook hier was de natuur weer zó groen. En je zag er ook nog overblijfselen van vroeger, zoals boerderijen en een brug waar men vroeger handel dreef. De boottocht erheen en terug was ook een belevenis op zich. We gingen met wel 70-80 kilometer per uur over het water en de kapitein, een supervriendelijke man, maakte voor de lol ook nog een paar 360 graden bochtjes.

Campervirus te pakken

We hebben drie weken lang volop genoten van de ene na de andere mooie ervaring op deze bijzondere reis. Met de kleine op komst staat een volgende verre reis nog niet op de planning, maar we hebben nu wel het vrijheidsgevoel van het reizen met een camper ervaren. Dat gaan we straks als gezin ongetwijfeld ook doen in Nederland of bijvoorbeeld Denemarken. Ik raad het iedereen aan!”

 

“PS. Als je gaat, laat de reis dan door Ilka’s Reizen boeken. Wij hebben er veel gemak van gehad. Helemaal toen de backpack van Jesse niet in het juiste vliegtuig bleek te zitten. Karin heeft toen geregeld dat de verzekering de kosten voor het kopen van nieuwe kleren vergoedde. Top geregeld!”

 

©
Foto’s | Vera & Jesse privé.

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.