Ibiza heeft iets magisch

Isabelle

Vrijheid op Ibiza met een huurauto
Voorjaar of najaar
Met partner Dennis

Reizen, zo veel mogelijk nieuwe plekjes ontdekken, dat past helemaal in het straatje van Dennis en Isabelle. Ze gaan dan ook niet gauw naar een plek terug waar ze al eerder zijn geweest. Maar voor Ibiza maken ze een uitzondering.

“In 2019 waren we er voor het eerst en sindsdien zijn we al drie keer teruggegaan”, vertelt Isabelle. “Ik weet niet wat het is met Ibiza, het is eigenlijk gewoon een eiland, maar het heeft iets magisch ofzo. Je hebt er het gevoel dat je heerlijk jezelf kan zijn. Ik denk dat het deels met de mensen te maken heeft. De mensen die er wonen en vakantie komen vieren, zijn heel verschillend. Van flamboyante hippies tot moderne Instagrammers.

Hippie vibe

Ibiza staat ook bekend om zijn hippie vibe. Als je daarvan houdt, móet je echt de bekende hippiemarkt Las Dalias bezoeken, maar nog leuker is het om er op woensdagavond heen te gaan. Iedere woensdagavond wordt Las Dalias omgeturnd tot Namaste, een kleinschalig festival waar je heerlijk kunt dansen tot in de late uurtjes.

Maar goed, een hippievibe hangt natuurlijk wel op meer plekken in de wereld. Wat Ibiza echt uniek maakt, denk ik, is de diversiteit. In mensen, maar ook in dingen te doen en te zien. Van ontspannen aan het strand tot feesten in de clubs en van rondrijden of wandelen in de bergen tot shoppen in Ibiza stad.

Vele baaitjes

Dennis en ik genieten vooral van de ongerepte natuur in het noorden van Ibiza. Die is echt fantastisch! We rijden ook graag het hele eiland rond. We kiezen meestal een centraal punt om vanuit te vertrekken en rijden dan bijvoorbeeld naar de vele baaitjes die het eiland rijk is, Cala San Vincente bijvoorbeeld en Cala Vadelle.

Steeds iets nieuws ontdekken

Tijdens het rondrijden kwamen we op een gegeven moment ook de ruïnes van Festival Club tegen en later ook de ruïne van hotel Cala d’en Serra. Ze waren helemaal bedekt met graffiti. Zo tof! Vanaf Cala d’en Serra heb je bovendien een prachtig uitzicht over de baai en is het heerlijk om iets te eten of drinken bij het zaakje op het strand. Dat maakt voor mij Ibiza, rondrijden en steeds weer iets nieuws ontdekken.

Lekker eten

En lekker eten. Op vakantie draait het natuurlijk ook om lekker eten. Dat kan op Ibiza overal. Maar als ik een tip mag geven: bij Sant Vincent heb je The Boat House, een restaurant aan het strand waar de sfeer echt top is en ze heerlijke shared diners serveren. We kunnen daar makkelijk uren zitten eten, drinken, mensen kijken, heerlijk! En verder kan ik ook Finca Can Suldat aanraden, waar ze live muziek hebben en ga zeker ook eens naar L’amorigen Ibiza aan de kust bij het strand van Callanova.

Ibiza maakt gelukkig

Het allermooiste moment dat ik ooit in Ibiza beleefde, was de zonsondergang bij een hippiecamping in het noorden van het eiland. We zaten er op een bankje lekker chill wat te eten, niks luxe of fancy’s, met prachtige natuur en leuke mensen om ons heen. Op dat moment voel je je echt gelukkig. Dat is sowieso wat Ibiza met me doet. Ik word er gewoon heel gelukkig van. Dankzij Ilka’s Reizen hoef ik me daar ook nergens zorgen over te maken. Het is zo fijn dat we er altijd op kunnen vertrouwen dat alles goed geregeld is!

Magie, maar niet téveel

Eenmaal terug thuis blijven we dankzij onze eigen winkel Hip-Pie in Sluis in die heerlijke Ibiza-sfeer hangen. De winkel was er voordat we Ibiza ontdekten, maar is sindsdien wel kleurrijker geworden door onze ervaringen met dat magische eiland. Ik hoop dat Ibiza voor nog veel meer mensen die magie teweeg zal brengen. Hoewel, niet téveel, want het zou zonde zijn als het zijn charme nog meer aan massatoerisme zou verliezen. Ik zou dan ook altijd in het voor- of naseizoen gaan, als je naar Ibiza wilt.”

 

©
Foto’s | Dennis & Isabelle privé.

 

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.