New York in één woord: WAUW!

Daniël & Peggy

Citytrip New York
Oktober
Met het gezin van 4

Maar liefst 10 jaar bouwden Daniël en Peggy verwachtingen op voor hun reis naar New York. Ze verwachtten een bruisende stad waar alles groots is en de mensen, gebouwen en parken net zo bijzonder als in tv-series en films. Of dat beeld ook klopt? Ja, 100%!

“Alles leeft en bruist in New York, het was gewoon geweldig! Bij alles wat we deden en zagen, dachten we: wauw! Zo overweldigend was het”, vertelt Peggy enthousiast. Zij, Daniël en hun twee kinderen hadden samen een lijst van must sees gemaakt. “Met dat lijstje gingen we naar Ilka’s Reizen”, vertelt Peggy. “Een collega gaf ons die tip: ‘dit is een once in a lifetime reis, laat het goed regelen’.”

Het pakte goed uit. “Ilse voelde meteen aan wat we wilden en gaf ons nog een gouden tip: plan niet alle dagen helemaal vol, maar leg wel een aantal dagen dingen van tevoren vast. Je gaat namelijk zoveel indrukken opdoen, dat als je niks plant, het je niet lukt om alles te doen wat je wilt. En als je alles vol plant, vergeet je te genieten.”

Mooiste dag van zijn leven

Genieten hebben de vier volop gedaan, vertelt Peggy. “Tijdens de rondvaart om New York heen hebben we met open mond zitten kijken. Onze dochter keek vooral haar ogen uit toen we in de wijk kwamen waar Gossip Girl wordt opgenomen en Bram zei tijdens een fietstocht in Central Park dat het de mooiste dag van zijn leven was.”

Central Park

“Central Park sprong er ook voor mij echt uit”, vertelt Daniël. “De rondvaart was inderdaad ook gaaf, mede omdat we een heel fanatieke New Yorker hadden die fantastische verhalen vertelde. Maar Central Park was toch wel heel bijzonder. De sfeer die er hangt, de mensen die er hun honden komen uitlaten en er sporten.” “Ja”, gaat Peggy verder. “Central Park was echt heel mooi. We hebben er ook eekhoorntjes en vogels gespot. En het is groot, wel 4 kilometer lang. De eerste keer wandelden we er een hele ochtend en dachten we dat we al veel gedaan hadden. Bleek dat we pas op een kwart waren…”

Alles is groot in Amerika

“Alles is groot in Amerika”, haakt Daniël in. “Ik had me er al een voorstelling van gemaakt. Supermarkten vol jerrycans met melk en ice tea. En dat was ook echt zo! Ze verkopen daar alles per gallon. Dat is bijna 4 liter! En dan het winkelcentrum Macy’s, bizar zo groot! Je hebt daar afdelingen met één product, zoals boxershorts of riemen, ter grootte van de complete Inno in Antwerpen. Dan denk je echt, hoe kan dit?!”

Vriendelijke en gekke mensen

Die continue verbazing moet af en toe van hun gezichten af te lezen zijn geweest. Peggy: “Wildvreemden kwamen soms spontaan naar ons toe om te vragen of we hulp nodig hadden. Een vuilnisman, een forens in het metrostation, allemaal waren ze supervriendelijk en bereid om ons op weg te helpen. De metro was trouwens ook een beleving op zich. Zo’n bijzondere vibe, zoveel gekke mensen. In Antwerpen of Amsterdam heb je dat ook wel eens, en dan voelen we ons al boerenpummels, maar hier was het echt in de overtreffende trap.”

Ground Zero

Brooklyn Bridge, Times Square, de Empire State Building, Bryant Park, alles was indrukwekkend. “Zeker ook Ground Zero en het bijbehorende museum”, vertelt Peggy. “We zijn niet zo van musea, maar daar hebben we lange tijd rondgelopen. En het zijn ook niet alleen de bezienswaardigheden. Ook de hotdogkraampjes en de mensen die er, zoals je je dat voorstelt, met koffiebekers en aktetasjes in de hand naar hun werk in wolkenkrabbers lopen. Het enige wat iets minder bruisend was dan ik dacht, was China Town. Dat was gewoon een drukke straat zoals alle andere, maar dan met wat meer lampionnetjes en gebakken eend in de vitrine.”

De vibe

Tegenover dit ene kleine minpuntje stond een reis vol hoogtepunten. “We hebben ons helemaal ondergedompeld in de vibe van New York en echt genoten”, zegt Peggy. En Daniël: “Ook ’s avonds gingen we op pad. Uit eten bij typische Amerikaanse diners en internationale restaurants, maar ook daarna, naar bijvoorbeeld Radio City Hall waar vaak bekenden te spotten zijn. De vibe daar is fantastisch!”

Sightseeing Pass

Daniël, Peggy en de kids hebben alles kunnen zien wat ze wilden. Peggy: “Ilse had alles perfect geregeld, waaronder ook een Sightseeing Pass waarmee we overal makkelijk binnen konden. En nog een goede tip van haar was om zoveel mogelijk dingen in één gebied met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld Brooklyn Bridge met Ground Zero, want die liggen allebei in Lower Manhattan. Dat scheelt je heen en weer reizen.”

Verliefd op New York

Reizen ze in de toekomst ooit nog eens terug naar New York? Peggy: “Ja, heel graag! Er zijn nog zoveel meer dingen te zien. En mijn dochter is helemaal verliefd. ‘Ik hou van New York’, zei ze letterlijk. Ze was na een vakantie altijd blij om weer thuis te zijn, maar naar New York heeft ze heimwee. Wij allemaal wel een beetje, denk ik. Het was fantastisch.”

 

©
Foto’s | Daniël & Peggy privé.

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.