Sabine

Wereldwijd, op RIU avontuur
Altijd met haar man, en soms met een bevriend koppel

Het is als een pot Nutella die je alle andere pasta’s doet vergeten. Als die lievelingstrui die het steeds weer wint van de stapels andere kledingstukken. Datzelfde heeft Sabine Coppens met RIU Hotels & Resorts. Voor haar geen andere keten meer.

“Zo’n twaalf, dertien jaar geleden verbleef ik voor het eerst in een RIU Hotel. Dat was in Mexico. Het was een heel mooi hotel met zeer vriendelijke mensen. Ze vertelden me onder meer over de RIU Class card, een soort klantenpas waarmee je mooie voordelen kunt sparen. Een gratis verblijf bijvoorbeeld of kosteloos lunchen bij een half pension boeking. En hoe vaker je komt, hoe meer privileges je krijgt, zoals een automatische upgrade en vroeger/later in- en uitchecken.

Al meer dan 20

Samen met mijn man en soms ook een bevriend koppel, reis ik graag naar bestemmingen waar net een nieuw RIU Hotel is geopend. Zo zijn we bijvoorbeeld al naar nieuwe hotels in Sri Lanka en Zanzibar geweest. Ik denk dat we inmiddels wel al meer dan twintig RIU Hotels hebben aangedaan. Daar zitten dan ook citytrips bij, zoals naar Dublin en Berlijn.

Het liefst een RIU Palace

De RIU Hotels in steden, ze heten RIU Plaza, zijn heel anders dan de andere RIU Hotels. Er bestaan namelijk verschillende soorten, waaronder ook de RIU Palace Hotels. Als het even kan, nemen we die, want die zijn wat luxer en vaak wat rustiger. Maar eigenlijk maakt het niet veel uit in wat voor RIU Hotel je zit, want overal krijg je dezelfde goede service en kun je altijd rekenen op lekker eten.

Cadeautjes op de kamer

Het leuke is dat ieder RIU Hotel zijn eigen sfeer heeft, passend bij de locatie. In Zanzibar is het bijvoorbeeld een heel luxe inrichting met veel rotan en een hemelbed, echt mooi! Zo krijg je steeds een nieuwe belevenis; ik word nog elke keer verrast. En niet alleen met de inrichting, maar ook met een cadeautje op de kamer. Vaak ligt er op de tweede of derde dag van ons verblijf een leuk presentje klaar. Een mooie pen met agenda, kaarsjes, make-updoosjes voor op reis, het is al van alles geweest.

Op naar Senegal!

De pret begint bij mij al bij de voorbereiding: nieuwe RIU Hotels volgen en kijken wat er in die regio te doen is aan bezienswaardigheden en excursies. Het boeken van de reis laat ik graag aan Ilka’s Reizen over. Die verzorgen dat altijd heel goed. Zo hebben ze pas onze reis naar Senegal geregeld, waar we ook weer in een nieuw RIU Hotel verblijven. Daar hebben we al goede verhalen over gehoord, dus dat gaat daar helemaal goedkomen!”

 

©
Foto’s | Sabine privé.

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.