Karin

Fly-drive rondreis
Maart
Met man, zwager & neef

Al jaren hoor ik van klanten dat ze naar Jamaica willen want ‘het is er zo mooi’ en van anderen hoorde ik juist dat ze het eiland mijden want ‘het is er zo gevaarlijk’. Ik, Karin, wilde nu eindelijk zelf wel eens ervaren hoe het op Jamaica werkelijk is. Dus toen mijn man, zwager en neef vroegen: ‘waar zullen we deze vakantie eens heen gaan?’, had ik het antwoord.

Je bent reisadviseur of je bent het niet, dus ik pakte het natuurlijk meteen goed aan. Het werd geen weekje all-in aan het strand, maar een tweeweekse rondreis door heel Jamaica. Via een contact van me, een lokale touroperator, regelde ik dat we de ‘must see’-locaties zouden aandoen, maar zeker ook de minder bekende, vaak extra bijzondere plekjes die je niet zo snel online vindt.

Relax man

Dan op weg. Na een goede tien uur vliegen kwamen we er ’s avonds laat aan. Je zou denken brak, toe aan een hotelbed en in alle haast om daar te geraken, maar niets daarvan. Ik werd meteen door de relaxte flow van Jamaica gegrepen. Ik had daar wel al eens eerder van anderen over gehoord, maar dacht nog altijd ‘een luchthaven is een luchthaven’. Daar kom ik nu dus van terug. Jamaica heeft echt een bijzondere vibe. Kijk je er op je horloge, dan is er altijd wel iemand die zegt ‘relax man’. En gelijk hebben ze.

Alles zien en beleven

De eerste ochtend zag ik ook meteen hoe prachtig Jamaica is en kon ik niet wachten het avontuur te beginnen. We hadden steeds kleinschalige locaties geboekt voor een nacht of drie, vier om van daaruit de omgeving te verkennen. Zo leef je niet uit je koffer, maar kun je wel alles zien en beleven. En boy, dat hebben we gedaan!

Must see

Natuurlijk zijn we naar Dunn’s River Falls gegaan, heel bijzonder, en natuurlijk hebben we Kingston bezocht, dé stad van Bob Marley. Alles is trouwens Bob Marley in Jamaica. Ze zijn supertrots op dit icoon. Je moet in Kingston echt even de studio’s en zijn huis bekijken, alles is nog zoals het was, indrukwekkend.

Uitzicht over de Blue Lagoon. Wauw!

Maar we kwamen dus ook op minder toeristische plekjes. Zo hebben we midden in de jungle in het Kanopi House, een boomhut, gelogeerd. Je denkt boomhut… nou, het was geweldig! Vier slaapkamers, badkamers, woonkamer, alles erop en eraan en dan komt het mooiste nog: uitzicht over de Blue Lagoon. Wauw!

Zoiets moois

Van hieruit maakten we een boottocht naar nog een plek waar je normaal niet komt: Monkey Island. Alleen insiders kennen dit kleine eilandje. Onder begeleiding van een gids klommen we als apen door de bomen en bamboe. Ook dat was weer geweldig! Net als de prachtige stranden bij Frenchman’s Cove. Je kunt je zoiets moois gewoon niet bedenken.

Mooiste zonsondergang

De Jamaicanen zullen je ook richting Negril wijzen om daar de volgens hen mooiste zonsondergang van hele eiland te bewonderen. Je komt in een toeristisch scenario terecht. Leuk om een keertje meegemaakt te hebben, maar ik kan je verzekeren: er zijn nog een heleboel andere plekjes waar je ook, en een stuk relaxter, van de ondergaande zon kunt genieten.

Pelican Bar

Ook een gevalletje ‘moet je een keertje meegemaakt hebben’ is een tripje naar de Pelican Bar. Deze bar ligt op meer dan een half uur varen midden in zee. Tip: bezoek eerst een toilet voordat je vertrekt, want midden op zee zijn die lastig te vinden. Je kunt er eten en drinken in een gezellige ambiance en jouw naam wordt bij de tienduizenden andere inscripties van bezoekersnamen geplaatst.

Nog ééntje

Ik besef me inmiddels dat ik een boek zou kunnen volschrijven over wat Jamaica allemaal te bieden heeft. Excuses voor dit lange verslag, maar er moet nog één ervaring bij: ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Ja, het klopt, Kingston is niet ongevaarlijk, maar hé, Amsterdam ook niet. En in Jamaica is het een goede gewoonte dat de gastheren van je locatie je ’s avonds van en naar restaurantjes in de stad begeleiden zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Dat heb ik me dan ook geen moment gedaan.

Het mag duidelijk zijn: ik beveel je Jamaica van harte aan. Het is prachtig. Zeker als je die extra bijzondere plekjes meepakt. Daar helpen Ilse en ik je graag bij!

 

©
Foto’s | Karin privé.
Video |  Visit Jamaica

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.