Puglia – Proef het echte Italië

Esther

Fly-drive rondreis
Augustus
Met haar beste vriend

Italië, daar wilde Esther altijd al eens naartoe. Maar dan het liefst wel het échte Italië, niet het super toeristische deel. Dus werd het Puglia, de hak van de laars.

“Het leek ons leuk om in 8 dagen tijd verschillende plekken in Puglia te ontdekken. Met ‘ons’ bedoel ik mijn beste vriend Marc en ik. Marc had zich vooraf in de streek verdiept en wilde sowieso naar Matera, een klein oud stadje waar onder meer opnames van The Passion of the Christ waren gedaan. Ik vond het prima en liet me graag verrassen.

Ostuni

Ilse verraste ons met nog twee andere leuke plaatsjes waar we konden overnachten en gaf allerlei tips voor onze rondreis mee. Die begon in Ostuni. Vanaf het vliegveld reden we met een huurauto dit prachtige stadje binnen. Wat een start van de vakantie met die mooie witte straatjes, het uitzichtpunt bovenop de berg en de ‘bekende blauwe deur’. Eerste fotomomentje!

Dank je wel, Marc!

Het tweede plaatsje wat we bezochten, was het vissersdorpje Monopoli. Wat ik daar zo leuk vond, waren al die gekleurde bootjes. Het gaf een mooi inzicht in het Italiaanse vissersleven. Maar Matera, dat was nóg mooier. Dank je wel, Marc, dat je hierheen wilde! Dat dacht ik trouwens nog even niet toen we eerst 100 treden met koffers en al omhoog moesten klimmen voor ons hotel. Maar eenmaal boven vergat ik alles bij het zien van het uitzicht. Vooral ’s avonds was het er sprookjesachtig mooi.

Aanraders

Bij Matera hebben we ook de kloof ‘Grand Canyon’ beklommen en hebben we grotwoningen bezocht. Twee absolute aanraders, heel bijzonder. Wat ook in alle boekjes wordt aangeraden en wat je eigenlijk niet mag missen als je in deze streek komt, zijn de Trulli-huisjes in Alberobello. Het is wat meer toeristisch, maar hé, dan kun je meteen wat souvenirtjes scoren.

Hete dag? Grotten van Castalana!

Op de heetste dag van onze vakantie (46 graden!) hebben we de grotten van Castalana bezocht. Perfecte keuze, het was er heerlijk koel en nog mooi om te zien ook. Minstens zo mooi was het stadje Lecce met zijn barokke gebouwen, mooie basiliek en Romeins amfitheater. In de avond is het er super romantisch en er zijn leuke bars en restaurants.

Teveel om op te noemen

Ik zou nog veel meer plekjes kunnen opnoemen waar we geweest zijn, Porto Cesareo bijvoorbeeld, waar je heel mooi kan duiken. En een onbewoond soort Robinson-eilandje waar je naartoe gebracht wordt en je zelf met een telefoontje kan bepalen wanneer je weer opgehaald wilt worden. Maar het zijn er gewoon teveel om op te noemen.

Tien keer mooier

Er is in Puglia zóveel te zien. Het is de ideale combinatie van pittoreske stadjes met mooie witte straatjes, een landschap met olijfbomen en bloemen en de kuststrook met het prachtige uitzicht. Het is tien keer mooier dan wat je vooraf op een plaatje ziet. Je proeft het echte Italië. Ook letterlijk trouwens, want je gaat er natuurlijk ook heen voor de heerlijke pizza’s, cappuccino’s en ijsjes.

Hier wil ik blijven

Mijn mooiste herinnering is dat ik midden in de natuur, op een rots zat en over zee uitkeek. Zo heerlijk, zo fantastisch. ‘Hier wil ik blijven’, is wat ik toen dacht. Maar aan iedere vakantie komt een eind, dus ook aan deze. Ik kijk er met ontzettend veel plezier op terug en beveel je deze regio van harte aan!”

 

©
Foto’s | Esther privé.

Schrijf je nu in voor ons digitale reisevenement!

Lorem ipsum dolor sit amet.